in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Facebook predstavio nove uređaje za videorazgovore

Iz Facebooka su potvrdili da će novi Portal Go koštati 199 funti

Facebook je počeo prodavati svoje uređaje za videopozive u Velikoj Britaniji još 2019. kako bi pomogao porodicama da ostanu u kontaktu.

Facebook je predstavio dva nova Portal uređaja, uključujući i prvu prijenosnu bežičnu verziju.

Najveća društvena mreža na svijetu objavila je da će Portal Go doći s ekranom od 25 centimetara (10 inča) i kamerom od 12 megapiksela, što će korisnicima omogućiti pozivanje obitelji i prijatelja s više mjesta.

Pridružit će mu se i novi Portal+ koji će također imati kameru od 12 megapiksela, ali veći ekran, i to od 35,5 centimetara (14 inča).

Facebook je počeo prodavati svoje uređaje za videopozive u Velikoj Britaniji još 2019. kako bi pomogao porodicama da ostanu u kontaktu pomoću aplikacija kao što su Zoom, Facebook Messenger i WhatsApp, prenosi Jutarnji list.

Iz Facebooka su potvrdili da će novi Portal Go koštati 199 funti, a Portal+ 349 funti (3.047 kuna). Oba će biti dostupna 19. oktobra. Uređaj ima ugrađenu Amazonovu digitalnu asistenticu Alexu i niz kontrola privatnosti, osmišljenih da olakšaju korištenje i pojačaju sigurnost uređaja, a posebnih osobnih podataka korisnika.

Portal Go i Portal+ mogu se zaštititi zaključavanjem zaslona i širom, a mogu im se po potrebi onemogućiti i mikrofoni.

Uređaj sadrži i integrirani poklopac objektiva za fizičku blokadu kamere.

– Portal je kreiran imajući na umu privatnost i sigurnost – stoji u saoćenju Facebooka, a odlikuju ga jasne i jednostavne postavke kako bi korisnici mogli imati potpunu kontrolu nad uređajem.