in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Upozorenje korisnicima Androida: Ne otvarajte ovu poruku!

Nova prijetnja

Tekstualna poruka, kamuflirana pod naglaskom “propuštene isporuke paketa”, novi je način na koji je širi zlonamjerni Android softver, poznat kao FluBot. Hakeri tako sve češće pokušavaju da dođu do novca ili podataka korisnika, s obzirom da su ugroženi korisnici već navikli na mogućnost sumnjive e-pošte, na koju sada rijetko kliknu.

Prema kompaniji za cyber bezbjednost Proofpoint, čini se da se ova specifična vrsta Android zlonamjernog softvera – jedna od mnogih na koje bi trebalo paziti – ponovo pojavljuje. Ranije ove godine došlo je do pada aktivnosti tog malware-a, zbog talasa hapšenja internet napadača, saopštio je centar za cyber bezbjednost Ujedinjenog Kraljevstva. Međutim, sada zlonamjerni softver FluBot ponovo pogađa sve više zemalja u Evropi.

Iako to prvenstveno bila prijetnja za Android korisnike, vlasnici Apple-ovih uređaja ne moraju nužno biti imuni na štetu koju je FluBot u stanju da napravi, prenosi BRG.

“Tekstualne poruke se mogu preusmjeriti na web lokaciju odakle bi moglo da dođe do pokušaja krađe vaših ličnih podataka”, navodi se u upozorenju iz nacionalne službe iz Velike Britanije.