in

Close to the Sun, misteriozna horor igra s Nikolom Teslom dobila datum izlaska

Nikola Tesla posljednjih nekoliko godina postaje sve popularniji. Činjenica je to koju je studio Storm in a Teacup odlučio iskoristiti za svoju horor igru – Close To The Sun. Radi se o igri smještenoj u alternativnoj stvarnosti gdje Tesla nije završio bez prebijene pare nego je pobjedio u energetskoj utrci i svojim izumima promjenio svijet.

Većina igre se odvija na Teslinom steampunk brodu koji je umjesto simbola budućnosti čovječanstva postao poprište kojekakvih stravičnih zbivanja. Njihov ćemo misterij mi u toku igre morati istražiti u ulozi mlade novinarke Rose.

Ako ste vidjeli neki od gameplay videa, znate kako Close To The Sun, iz gameplay perspektive inspiraciju uzima od igara poput Outlasta. To podrazumijeva istraživanje te bježanje od opasnosti budući da glavna heroina i nije neki borac.

Osim što igra koristi punu moć Unreal Enginea 4, atmosferom uvelike podsjeća na Bioshock što je samo po sebi dovoljno da nas natjera da ju zaigramo. Igrači na PC-u tu će privilegiju imati već 2. 5., dok će se vlasnici PlayStationa 4 i Xboxa One pričekati do nedefiniranog datuma u 2019. godini. (hcl.hr)