in

Fortnite već kopira Apex Legends, a nije prošlo ni mjesec dana

Fortnite je dolaskom nove sezone dobio i unaprjeđenje World Marker funkcionalnosti koja sada radi slično kao i u Apex Legendsu.

Apex Legends donio je nekoliko zanimljivih noviteta u žanr battle royale igara. Ispostavilo se da su to iznimno korisni noviteti koje su igrači dobro prihvatili, a takav razvoj situacije nije promakao kralju battle royalea – Fortniteu. Sasvim očekivano, Fortnite je počeo kopirati Apex Legends.

Dolaskom nove sezone nadogađen je dosadašnji sustav World Markera tako da se može mjeriti sa mehanikom pinga iz Apex Legenda. Radi se o principu označavanja korisnih stvari i predmeta na mapi, dijeljenom među igračima u timu. Mehanika je to koji nadomješta glasovnu komunikaciju i omogućuje lakšu suradnju među igračima.

U Fortniteu su markeri do sada bili korišteni isključivo za lokacije, a sada se po uzoru na Apex Legends mogu staviti i na oružja, predmete, streljivo i sl. Igrači u timu tada dobivaju informacije o vrijednosti predmeta i koliko je on udaljen od njihove trenutne pozicije. Igrači svojim suborcima također mogu označiti protivnike.

(hcl.hr)