in

Na PC-u sada ima previše trgovina igrama pa Razer mora zatvoriti svoju

Prije nepunih godinu dana firma Razer otvorila je svoju trgovinu digitalnim igrama. Tada su njihovu ideju podržale izdavačke kuće Ubisoft i Bethesda, no čini se kako igrači nisu bili jednako oduševljeni. Kasnije su svoje trgovine otvorili i Discord i Epic Games, a Razer Game Store je u konačnici – izvisio.

Ne čudi stoga objava da će se ta trgovina ugasiti završno s ovim mjesecom. U Razeru kažu da će nastaviti s promocijama igara u budućnosti, samo na neki drugi način. Srećom, kako Razer nije imao svoju platformu nego su u suštini prodavali ključeve za igre na Steamu, Uplayu i drugim platformama, zatvaranjem trgovine neće biti značajnih posljedica za igrače.

Ako ste na Razer Game Storeu naručili neku igru koja još nije izašla, možete biti bez brige jer će vaša narudžba biti isporučena unatoč tome što trgovine službeno više nema. U slučaju da ste neku igru kupili na Razer Storeu, a niste ju u međuvremenu aktivirali, bitno je samo da zadržite aktivacijski ključ za nju te ćete ju moći aktivirati i nakon što se Razerova trgovina igrama zatvori. (hcl.hr)