in

Šta nas novo očekuje na Steamu u ovoj godini?

Sinoć je na Steam sajtu osvanuo blog koji se najvećim dijelom bavi dostignućima koje je ova najpopularnija PC gejming platforma ostvarila tokom 2018. godine, što u smislu stvari koje su unaprijeđene i poboljšane, što u smislu sirovih brojki koje je Steam dostigao.

Neke od tih brojki su zaista nevjerovatne, što možete vidjeti i na tabeli ispod:

Osim ovoga, saznali smo da je Steam u 2018. godini poslao 15,4 egzabajta podataka korisnicima (što je 15 milijardi gigabajta!), i za poređenje je dat podatak da je recimo 2003. godine čitav protok podataka na cijelom internetu bio 9,3 egzabajta.

Na prvom mjestu je poboljšanje Steam prodavnice u smislu toga da korisnici mogu mnogo lakše i efikasnije da dođu do sadržaja koji ih interesuje i koji će im potencijalno biti zanimljiv.

Ono što nam je posebno zanimljivo jeste i najava poboljšanja i novog izgleda za Steam Library i uopšte klijent, to je nešto što se šuška jako dugo, da će naše biblioteke dobiti potpuno novi izgled i funkcionalnost, jer budimo realni, izgledaju kao da su iz prošle decenije. Prije oko dvije godine su procurile potencijalne slike novog izgleda Steama, možda nam upravo to sad stiže?

Najavljen je i dolazak Steama u Kinu pre partnerstva sa Perfect World, zatim proširenje funkcionalnosti SteamTV striming klijenta kako bi podržavao sve igre, kao i novi sistem eventova.

Steam Trust funkcija koja u CS:GO prepoznaje varalice, bi uskoro mogla da postane dostupna i za sve ostale igre, što će značajno poboljšati borbu protiv varalica u multiplejer igrama.

Novi Steam Chat će doći kao aplikacija na mobilne telefone u ovoj godini takođe. I na kraju, poslednja, ali svakako zanimljiva novost, je predstavljanje Steam PC Cafe Programa, koji bi trebalo da omogući ugodnije korišćenje Steama u PC igraonicama širom sveta, ali nismo sigurni na šta se tačno cilja, jer nije precizirano.

(play.co.rs)