in

Red Dead Redemption 2 ne dolazi na PC, barem ne još

Nedavna glasina da Red Dead Redemption 2 iduće godine stiže i na PC, bombastično je odjeknula gaming scenom, no do daljnjeg, od dolaska igre na PC ipak neće biti ništa.

Nakon što se se u ponudi MediaMarkta nakratko pojavila i PC verzija Red Dead Redemptiona 2, s placeholderom zaključnim s krajem iduće godine, oglasili su se i iz ovog velikog evropskog trgovačkog lanca s kratkim objašnjenjem u kojem stoji da se ipak radi samo o klasičnom placeholderu, budući da u ovom lancu vjeruju kako će Red Dead Redemption 2 doista naknadno izaći i za PC.

U saopćenju stoji kako se ne radi ni o kakvoj službenoj potvrdi PC verzije Red Dead Redemptiona 2, nego da je ovaj lanac odlučio staviti placeholder za slučaj da igra dobije tretman sličan onome kakav je imao GTA V, koji se na PC-u pojavio nepunih godinu dana nakon izlaska na konzolama.

Radi li se o klasičnoj “izvlakuši” nakon pogreške (ako se radi o placeholderu, zašto je isti uklonjen?) ili u MediaMarktu možda znaju nešto što mi ne znamo, ostaje nam da vidimo. Ono što već sada znamo, jeste da ćemo do eventualnog izlaska njegove PC verzije, Red Dead Redemption 2 moći zaigrati isključivo na PS4 i Xbox One konzolama, i to već od 26. oktobra.