in

Predstavljen Tornado F7 – laptop sa takvom konfiguracijom (i cijenom) da će vam se zavrtiti u glavi

Eurocom je predstavio svoj najnoviji laptop – Tornado F7 koji u svom kućištu krije komponente kakvih se ne bi posramila ni jedna desktop radna stranica – Core i9-9900K, 128 GB RAM-a…

Eurocom je predstavio svoj najnoviji laptop – Tornado F7W Mobile Workstation. Kako mu sam naziv govori radi se o pravoj radnoj stanici, samo mobilnoj.

Tornado se tako i priliči kategoriji u kojoj se nalazi, ali i njegovom imenu temelji na snažnim komponentama poput Core i9-9900K procesora i Nvidijine grafike Quadro P5200 sa 16 GB vlastite memorije. Ovisno o potrebama kupaca Tornado se može konfigurirati i sa Xeon procesorima iz linije „E“ te sa slabijim Quadro grafičkim karticama P4200 i P3200.

Podržava do 128 GB RAM-a (ECC i obični) i može se opremiti s velikom količinom podatkovnog prostora do 22 TB.

Eurocom je osigurao tri M.2 utora za ugradnju M.2 PCIe SSD-ova te dva SATA porta za ugradnju standardnih 2,5-inčnih mehaničkih diskova ili SSD-ova. Kako bi podaci bili sigurni od znatiželjnih očiju Tornado je opremljen sa skenerom otiska prsta te podrškom za RAID (0,1,5) i hardverskom enkripcijom podataka.

Kupci mogu birati između dva ekrana. Oba su 17,3-inčna ali su im paneli drugačiji kao i njihova rezolucija. U ponudi su zasloni s TN panelom rezolucija 1.920 x 1.080 tačaka i IPS zaslon rezolucije 3.840 x 2.160 tačaka.

Uz standardne USB 3.1 portove Tornado ima i jedan Thunderbolt 3 port, Gigabitni LAN te mDP, HDMI, audio i druge portove koji bi vam mogli zatrebati. Detaljni popis specifikacija možete proučiti na službenim internetskim stranicama proizvođača.

Što se cijene tiče ona uvelike ovisi o komponentama koje ste odabrali, a kreće se od 2.744 eura pa sve do 21.445 eura i više, ako odlučite uzeti sve najbolje što vam se nudi. Tornado F7W ima aluminijsko kućište.

(Bug.hr)