in

Uskoro dolazi deveta generacija Intelovih procesora

Apple je nedavno usvojio Intelove procesore 8 generacije na novim modelima MacBook Pro, Intel se kreće punom brzinom naprijed, a Intel procesori nove generacije mogli bi biti u prodaji već u jesen.

Tehnologija “Coffee Lake”, Intelova deveta generacija procesora mogla bi stići do 1. oktobra, a isporučivati će do osam jezgara procesorske snage.

Pokretanje čipova s devetom generacijom procesora pomoći će Intelu da ostane konkurentan s drugom generacijom AMD Ryzen procesora.

Velika vijest je da će Coffee Lake biti Intelov prvi 8 jezgreni procesor dizajniran za velike igrače. Procesor Intel Core i9 9900K je kao vodeći model u novoj genraciji procesora, isporučuje se s osam jezgara i 16 threadova.

Core i7-9700K navodno dolazi sa šest jezgara i 12 threadova, dok će Core i5 biti isporučeni s šest jezgri i šest threadova. Osnovni procesor Core i3 dolazi s četiri jezgre i četiri threada.

Jedna važna vijest, a koja je vezana uz osmu generaciju Intelovih procesora se odnosi na to da će procesori 8 generacije gotovo sigurno za rad trebati matične ploče iz serije 300.

Testni uzorak procesora s 6 jezgri bio je u mogućnosti postići brzinu od 5,5 GHz, kada je overclock-van.

Izvor vijesti nije mogao dobiti uzorak procesora osmo jezgrenog u to vrijeme.Trenutno cijene Intelovih procesora 9 generacije nisu još poznate.

 

(PC Builders Club)