in

NVIDIA GTX 1180 će biti jako, jako skupa

Još uvijek sa nestprljenjem očekujemo da nam Nvidia zvanično predstavi i u ponudu pusti najnoviju liniju grafičkih kartica, a u međuvremenu dobijamo razne podatke koji svi upućuju da nas to očekuje krajem jula.

Međutim, jedan jutjuber je sem otkrivanja datuma dolaska otkrio još i gomilu drugih detalja o Nvidia GTX 1180, kako će se navodno nazivati.

Kanal Gamer Meld je od anonimnog izvora saznao da nova grafika stiže 30. jula i sa sobomo nosi 8GB i pretpostavlja se da je u pitanju GDDR6 memorija.

Osim memorije, izneto je da će GTX 1180 imati podršku za DirectX 12.5 i 13, koje bi trebalo takođe da vidimo zajedno sa otkrivanjem grafičke, a pretpostavlja se da će oni podržavati naprednu ray-tracing tehnologiju.

A sada ono što većinu nas najviše interesuje – cijena. Ovaj izvor je otkrio da će GTX 1180 zbog svojih naprednih karakteristika biti jedna od najskupljih grafika iz Nvidie sa cijenom od 720-730 dolara.

Pošto se radio samo o glasinama sve ovo ćemo uzeti sa rezervom, a jul i nije toliko daleko pa ćemo veoma brzo saznati šta je istina.