in

Honor Band 9 uskoro stiže i globalno

Honor je nedavno u Kini održao veliki događaj na kojem je predstavio nekoliko novih uređaja. Među njima je i pametna narukvica nazvana Honor Band 9. Najnoviji izvještaj otkriva nam da će ova narukvica uskoro stići globalno.

Honor Band 9 dobio je TDRA certifikat s brojem modela RHE-B19, a ovo potvrđuje da će uređaj uskoro stići na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata, što znači i globalno predstavljanje.

Ovaj certifikat nije otkrio nikakve detalje o Honoru Band 9, ali nije očekivati da će narukvica stići s drugačijim specifikacijama u odnosu na kinesku verziju, pa Vas u nastavku podsjećamo na njih.

Tako ova narukvica ima AMOLED ekran koji je oštriji, glatkiji i zakrivljeniji u odnosu na ekran kojeg ima prethodnik, a to je Honor Band 7. Dijagonala je 1,57” s rezolucijom od 402 x 256 piksela i stopom osvježavanja od 60 Hz. Poređenja radi, Honor Band 7 ima ekran od 1,47” s rezolucijom od 364 x 198 piksela.

Narukvica stiže sa plastičnim kućištem i metalnom završnom obradom sa strana i vodootporan je. Honor Band 9 može se pohvaliti s nekoliko funkcija namijenjenih zdravlju korisnika, kao što su praćenje sna, mjerenje otkucaja srca, praćenje nivoa kisika u krvi, praćenje stresa itd. Honor Band 9 podržava i 96 sportskih načina. Tu je i podrška za kontrolu muzike, dolazne pozive, obavještenja, vremensku prognozu, alarm itd.

Honor Band 9 nudi do 14 dana autonomije s jednim punjenjem, bar su tako naveli iz kineske kompanije, dok za povezivanje narukvica koristi Bluetooth 5.3, a moguće je povezati svaki telefon koji radi na Androidu 9 ili novijem. Također, kompatibilan je i sa iPhone uređajima koji koriste iOS 11 ili noviji.