in

Apple pametni prsten mogao bi uskoro stići na tržište, upravljat će drugim uređajima kompanije

Appleov dugoočekivani ulazak u tehnologiju pametnih prstenova čini se da se približava kraju, s izvještajima koji sugerišu da se tehnološki div sprema preći fazu patenata. Prema Electronic Times, razvoj Applea ukazuje na nadolazeći proizvod spreman za tržište.

“Izgleda vjerovatno da je komercijalizacija blizu”, navodi izvještaj, pozivajući se na saznanja unutar lanca snabdijevanja. Iako specifičnosti u vezi s datumom izlaska “Apple Ringa” ostaju nepoznate, trenutni uvjeti na tržištu sugerišu na brz dolazak.

Appleov interes za tehnologiju pametnih prstenova datira unazad nekoliko godina. Godine 2015. Bloomberg je predstavio Appleov patent koji opisuje prsten opremljen dodirnim zaslonom. U sljedećim godinama pojavili su se dodatni patenti koji su zamišljali svestran prsten sposoban upravljati nizom povezanih uređaja, uključujući Mac računala, Apple TV, iPads i VR opremu.

Nedavna otkrića kompanije Patently Apple otkrila su još jedan patent, ovaj put u Sjedinjenim Američkim Državama, koji prikazuje pametni prsten s NFC mogućnostima. Važno je napomenuti da bi ovaj prsten potencijalno mogao služiti kao upravljač za Appleov headset za miješanu stvarnost Vision Pro – proizvod za koji Apple još nije izdao poseban fizički upravljač. Ovaj strateški potez usklađen je s Appleovom sklonosti za povezane uređaje, nudeći besprijekornu integraciju unutar njihovog ekosustava.

Apple obično sačeka prije nego se upusti u nove vrste proizvoda. Vole pričekati dok tehnologija stvarno ne postane kvalitetna i dok se mnogi ljudi zainteresuju. Apple Watch dobar je primjer toga. Postao je popularan jer je Apple pričekao pravi trenutak za njegovo lansiranje. Sada se čini da planiraju učiniti isto s pametnim prstenom.