in

Samsung sprema novu pametnu narukvicu! – Ovo su detalji

Nedavno su se pojavile prve informacije o sljedećem pametnom fitness satu iz ponude kompanije Samsung. Riječ je o novom članu Galaxy Fit serije i to Samsung Galaxy Fit 3. Ovaj sat stići će kao nasljednik Samsung Galaxy Fit 2 sata. Najnoviji izvještaj koji stiže iz Koreje donosi nam nove detalje o Galaxy Fit 3 satu.

Prema informacijama koje prenosi Asia Economy, Galaxy Fit 3 bit će predstavljen u prvoj polovini sljedeće godine. Međutim, navodno su male šanse da sat bude predstavljen sa Galaxy S24 serijom, pa je moguće da on bude predstavljen posebno.

U izvještaju se navodi da će cijena Galaxy Fit 3 navodno biti 100.000 KRW, što je oko 75 dolara, u Južnoj Koreji. Usporedbe radi, Samsung Galaxy Fit 2 predstavljen je s cijenom od 49.500 KRW, što je oko 40 dolara. Ako se ova informacija ispostavi tačnom, to znači da će Galaxy Fit 3 koštati gotovo duplo više od prethodnika.

Glasnogovornik Samsunga je naveo da kompanija planira predstaviti Galaxy Fit 3 u prvoj polovini sljedeće godine, ali da Galaxy Fit 2 još uvijek ima veliku bazu korisinika.

Fokus Galaxy Fit 3 sata bit će na zdravlju, a pohvalit će se praćenjem otkucaja srca, spavanja, stresa, krvnog pritiska itd. S druge strane, sat neće imati mikrofon i zvučnik.

Na renderima koji su osvanuli prije par dana otkriveno je da će uređaj imati mnogo veći ekran od Galaxy Fit 2, a pretpostavlja se da je riječ o OLED ekranu sa relativno tankim okvirima oko njega. Ovaj uređaj bit će konkurent Fitbit Charge 6 i Xiaomi Band 8 fitness satovima.