in

Lijepe vijesti i za korisnike Galaxy S22 serije – One UI 6 beta iza ugla

Samsung je nedavno konačno započeo One UI 6 Beta program za Galaxy S23 seriju, a sada stižu lijepe vijesti i za korisnike prošlogodišnje Samsung Galaxy S22 serije.

Samsung je na svom forumu otvorio odjeljak One UI 6 za Galaxy S22 seriju, što znači da će ova flagship serija uskoro početi primati One UI 6 beta nadogradnju. Ako je suditi po dosadašnjoj praksi južnokorejske kompanije, One UI 6 beta program za Galaxy S22 seriju mogao bi stići u narednim danima i sedmicama.

Ipak, ono što je vrlo vjerovatno jeste da će One UI 6 beta biti dostupan u samo nekoliko zemalja, baš kao što je to slučaj sa ovogodišnjom Galaxy S23 serijom. Tako je One UI 6 beta program za ovu seriju otvoren bio najprije u Južnoj Koreji, Njemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama, da bi nakon par dana program bio proširen i na Kinu, Ujedinjeno Kraljevstvo, Poljsku i Indiju.

Podsjećamo da je Galaxy S22 serija predstavljena sa Androidom 12 i već je dobila jednu veliku Android nadogradnju i to onu na Android 13. Android 14, odnosno One UI 6 bit će druga velika nadogradnja za modele iz ove serije.

One UI 6 donosi i redizajniranu aplikaciju Vremenska prognoza koja prikazuje više informacija, a postoje i nove widgeti za ovu aplikaciju. Uređivač fotografija sada ima veće ikone kojima je lakše pristupiti. Tu su i automatizovani prijedlozi za brze radnje tokom uređivanja fotografija. One UI 6 ima novi moderan font, poboljšane opcije stila za widget sata zaključanog ekrana, a poboljšan je i dizajn za obavijesti.

Sve detalje o novostima na One UI 6 pogledajte na ovom video zapisu, kao i na ovim fotografijama.