in

Huawei Mate 60 bi mogao imati iste kamere kao prethodnik

Nove informacije koje su se pojavile, pred objavljivanje Huawei Mate 60 serije, tvrde da će on kao i njegov prethodnik imati skoro isti sistem glavnih kamera od 50 MP, piše GizmoChina.

To bi moglo da znači da nećemo vidjeti značajna poboljšanja kada je kvalitet kamera u pitanju.

Iako će promjena biti, one se izgleda neće odnositi na samo poboljšanje funkcija kamere. Kada je u pitanju prednji dio telefona, kineska kompanija će možda uvesti sličnu softversko-hardversku funkciju za kameru kao što je Apple Dynamic Island.

Na zadnjoj strani, sistem tri kamere navodno će predvoditi glavni senzor od 50 MMP, u kombinaciji sa ultraširokim i telefoto sočivom, kao i njegov prethodnik, tvrdi poznati insajderski nalog.

DigitalChatStation sa Weibo društvene mreže. Poređenja radi, Huawei Mate 50 ima glavnu 50 MP kameru, periskopsko 5x telefoto sočivo sa 12 MP i ultraširoki senzor sa 13 MP.

Iako nema više detalja o specifikacijama kamere novog modela, Huawei bi možda ipak mogao da uvede neka poboljšanja uz pomoć svoje XMAGE tehnologije. Po pitanju drugih karakteristika, glasine ukazuju da će i dimenzije biti slične prethodnom modelu koje iznose 161,5 mm po visini, 76,1 mm u širini i 7,98 mm po debljini telefona koji ujedno teži 206 grama.

Kada je u pitanju displej, Huawei Mate 60 navodno će imati OLED ekran veličine 6,7 inča sa 1,5 K rezolucijom i ravnim panelom sa uskim okvirima i izrezom za kameru. Kao što je već pomenuto, taj izrez bi mogao da bude u obliku “pilule” na vrhu ekrana sa selfi kamerom i 3D senzorom dubine, dok naziv softverske funkcije koji bi trebalo da optimizuje izrez i dalje nije poznat.

Očekuje se da bi kineski gigant Huawei trebalo da lansira novu Mate 60 seriju krajem ove godine, tačnije u septembru ili oktobru.