Blog.playstation.com
in

Sony PlayStation 5 Pro pokretaće 4 nm tehnologija

Insajder blizak kompaniji AMD koja snabdjeva Sony odgovarajućim APU čipovima na kojima počiva rad postojeće generacije Sony PlayStation 5 Pro konzola je tokom proteklih dana tvitovao kako može sa velikom dozom sigurnosti da se kladi da buduća konzola kompanije Sony, koja tek treba da bude otkrivena, neće biti izgrađena na 3nm procesoru, već najvjerovatnije na N4P tehnologiji, koja je 4 nm proizvodni proces.

Prema ovim informacijama, nema velike razlike između ovog i N3E, 3 nm procesa u smislu snage i performansi, tako da prelazak na 4 nm tehnologiju, neće nimalo uticati na brzinu konzole i gejming performanse.

Nešto ranije smo prenijeli i pretpostavke sličnih glasina o karakteristikama budućeg AMD APU procesora koji će pokretati novu PlayStation 5 Pro verziju.

Ipak, treba imati na umu da se u ovom trenutku vrlo malo pouzdanih detalja zna o PlayStation 5 Pro konzoli. Prema pouzdanom izvoru informacija Tomu Hendersonu, konzola će biti lansirana negdje tokom novembra 2024. godine, zajedno sa značajnijim unapređenjem Ray Tracing podrške igrama i brzine, 8K režimu performansi i ujedno boljim  4K performansama.

Kako će to Sony na kraju, krajeva postići ostaje da se vidi, iako se kaže da će konzola imati bržu memoriju i oko 60 računarskih jedinica, skoro duplo više od osnovnog PlayStation 5 modela.