in

Asus postavlja Samsungovu kameru na sljedeći flagship?

Asus je krajem sedmog mjeseca prošle godine lansirao svoj flagship telefon Zenfone 9. Karakteristike su mu izvrsne kada se uzme u obzir datum izlaska na tržište. Pogonjen je Snapdragon 8+ Gen 1 procesorom, ima odličan AMOLED ekran i RAM memoriju koja u najjačoj verziji ide i do 16 GB.

Kako se već polako približavamo ljetnom razdoblju tako se i pojavljuju glasine o njegovom nasljedniku koji će se po svemu sudeći očekivano zvati Zenfone 10.

Danas su isplivale zanimljive špekulacije koje govore da bi Zenfone 10 na glavnoj kameri mogao imati Samsungov ISOCELL senzor od 200 MP, što bi, kako izvor navodi, moglo predstaviti prijetnju i samoj Samsung S23 seriji. Podsjećamo, osnovni Galaxy S23 ima senzor od 50 MP, dok najjači model S23 Ultra nosi upravo spomenuti od 200 MP. Ukoliko se ovo pokaže točnim to će značiti da Asus odbacuje Sony budući da je senzor na primarnoj kameri na prošlogodišnjem modelu bio izrađen upravo od ove japanske kompanije.

Za Zenfone 10 se očekuje da bude pokretan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipom i ponovno se očekuje da memorije idu do maksimalnih 16 GB radne i 512 GB interne.

Zaslon bi se ove godine trebao nešto malo i povećati, sa 5.9 inča na 6.3 inča i bit će ponovno izrađen u AMOLED tehnologiji sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Spominje se poboljšanje i na bateriji sa 4300 na 5000 mAh i 67 W brzo punjenje kao i IP68 certifikat.

Sa ovakvim specifikacijama i sa, kako izvor navodi, vjerojatno nešto nižom cijenom od Galaxya S23, Zenfone 10 bi mogao napraviti neku vrstu pomutnje na tržištu. Ostaje pomalo nejasno da će Samsung odigrati ovakav potez, no to su već računice velikih.

Zasada nema službenih detalja o datumu predstavljanja ovog modela.