in

Ko se ovome nadao?! I Sony navodno sprema preklopni telefon

Vjerujemo da će ova današnja glasina koju prenosimo jako zanimati mnoge među vama. Da, kao što ste pročitali naslov špekulira se i da se Sony priprema uključiti u utrku pametnih preklopnih telefona.

Izvor zasada iznosi kako se vjerojatno radi o mobitelu manjih dimenzija sa sklopivim ekranom i da bi se time na neki način „oživjela“ Sonyeva Compact serija telefona koja je za jednu od glavnih karakteristika imala male dimenzije.

Kako navodi japanski medij Sumahodigest, Sonyev preklopni smartphone bi mogao za uzora u dizajnu imati Samsungov Galaxy Z Flip 4, no navodno bez vanjskog zaslona i da takav odabir pokazuje Sonyevu predanost elegantnom i kompaktnom obliku.

Neki insajderi najavljuju da bi se sklopivi smartphone ovog japanskog proizvođača (očekivano) mogao zvati Xperia Fold, kao i da bi jedan od glavnih fokusa pri dizajnu i specifikacijama ovog uređaja bio gaming. Budući da gaming na tržištu pametnih telefona uživa veliku popularnost, navodi se da upravo tu Sony traži svoju priliku da iskoristi svoje dokazano znanje i iskustvo kako bi izradio uređaj koji će biti optimiziran za impresivno iskustvo igranja igrica.

Iako su ovo tek početne glasine i još uvijek nemamo nikakvih detalja o specifikacijama kao ni o datumu izlaska i dalje ćemo željno iščekivati nove objave provjerenih insjadera.

Potencijalna kombinacija kompaktnog izgleda, sklopivog zaslona i jakih gaming sposobnosti učinila bi zasigurno jedan ovakav uređaj apsolutnim hitom na tržištu pametnih telefona.

Ovakve glasine će sigurno odmah dodatno užariti situaciju na tržištu, a napomenimo da još samo Sony i Apple od poznatih mainstream brandova nisu objavili svoje uređaje sa sklopivim zaslonima.