in

Honor Band 7 stigao u Evropu! Cijena 60 EUR

Kompanija Honor krajem prošle godine u Kini predstavila je Honor Band 7 po pristupačnoj cijeni od 249 CNY (oko 35 dolara). Sada je pametna narukvica stigla i na Stari kontinent, ali sa skoro duplo većom cijenom.

Iako je Honor nedavno predstavio i Honor Band 8, kineska kompanija je tek danas objavila da će Honor Band 7 kupcima u Evropi biti dostupan od danas i to u jednoj boji – Meteorite Black, po cijeni od 59,99 EUR. U Velikoj Britaniji narukvica će stići u tri boje – Emerald Green, Meteorite Black i Coral Pink, po cijeni od 49,99 funti.

Honor Band 7 specifikacije

Narukvica posjeduje niz funkcija koje su karakteristične za uređaj ove vrste. Tako ona podržava praćenje nivoa kisika u krvi u svim vremenskim uslovima, praćenje otkucaja srca, kao i praćenje sna. Honor Band 6 posjeduje više od 96 sportskih načina za praćenje različitih sportskih aktivnosti na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Honor Band 7 stiže sa sličnim dizajnom kojega ima i prethodnik. Tako narukvica ima pravougaoni ekran. Narukvica dolazi s metalnim kućištem visokog sjaja. Kada je riječ o samom ekranu, radi se o AMOLED ekranu dijagonale 1,47” sa 2,5D zakrivljenim staklom.

Iz Honora nisu naveli koji kapacitet baterije posjeduje ova narukvica, ali iz kineske kompanije su naveli da će baterija izdržati do 14 dana uobičajne upotrebe i 10 dana ako ga korisnik intenzivno koristi. Narukvica stiže sa Bluetooth 5.2 podrškom, podrškom za plaćanje, daljinsko upravljanje kamerom i kontrolom reprodukcije muzike.

Honor Band 7 je kompatibilan sa uređajima koji rade na Androidu 9.0 ili novijim i iIOS 11.0 ili novijim verzijama.