in

Xiaomi sprema veliko predstavljanje za nekoliko dana

Xiaomi je na svom službenom Twitteru najavio veliki događaj za 18. april, na kojem će predstaviti svoj najnapredniji mobitel do sada. Radi se, naravno, o 13 Ultra modelu, koji će, kako smo još prije pisali, stići i na naše tržište.

Uz 13 Ultru, Xiaomi će predstaviti i Pad 6, nasljednika svog popularnog tableta te Band 8 pametnu narukvicu.

O Xiaomiju 13 Ultri, „šuška se“ već nekoliko mjeseci. Specifikacije još nisu službeno otkrivene, ali može se pretpostaviti da će imati Snapdragon 8 Gen 2 SoC, uparen s do 12 GB RAM-a te do 512 GB interne memorije.

Najveći adut svakako mu je sustav kamera koji će, prema riječima Leice, biti do sada neviđen na mobitelima. Očekuje se 50-megapikselni Sonyjev IMX989 senzor veličine jednog inča, 50-megapikselni ultraširoki te dva 50-megapikselna telefoto senzora za dodatni zum i portretne fotografije.

Prema renderima koje je objavio SmartPrix u suradnji s OnLeaksom, 13 Ultra imat će 6,7-inčni, zakrivljeni AMOLED zaslon.

Potvrđeno je da će Xiaomi Pad 6 imati Snapdragon 870 SoC, koji se našao i u prošlogodišnjem Pad 5 Pro modelu. Uz Pad 6 stići će i njegova Pro inačica s jačim Snapdragonom 8+ Gen 1, no nije sigurno hoće li biti dostupna za kupnju na europskom tržištu.

Oba modela trebala bi imati 11-inčni IPS LCD zaslon razlučivosti 2.880 x 1.800 te frekvencije osvježavanja od 120 Hz. Također, očekuje se da će oba podršku za stylus i Bluetooth tipkovnicu te sustav kamera koju predvodi 50-megapikselni senzor.

Osim toga, Pad 6 trebao bi imati bateriju kapaciteta 8.840 mAh s 33-vatnim punjenjem, dok bi Pro inačica trebala doći s baterijom od 8,860 te brzim punjenjem od 67 W.

Iako su Xiaomijeve pametne narukvice popularne među korisnicima, ponajviše zbog mogućnosti koje nudi za nisku cijenu, nije se mnogo govorilo o nadolazećem Bandu 8. Poznato je samo da će narukvica sada dolaziti u dva dijela te da će se lakše moći pretvoriti u „modni dodatak“. Očekuje se da će zadržati 1,62-inčni AMOLED zaslon s Always On opcijom.