in

Poznati prvi detalji o smartphoneu Black Shark 6

Xiaomijev brend Black Shark je u martu prošle godine u Kini predstavio Black Shark 5 seriju mobitela, a nasljednici se očekuju u isto vrijeme ove godine.

Iako zvaničnih informacija još uvijek nema, pouzdani tipster Digital Chat Station otkriva prve detalje. Black Shark 6 seriju će pokretati Snapdragon 8 Gen 2 procesor, imat će ravni ekran 2K rezolucije s centralnim rupičastim izrezom za selfie kameru, dok će se nazad nalaziti glavna kamera sa Sony IMX686 senzorom od 64 MP. Njoj će se pridružiti ultraširoka i macro/telephoto kamera.

Očekuju se i dva zvučnika te “najmoćnije aktivno hlađenje” koje će garantovati konstantne performanse. Black Shark 6 će imati metalni okvir s keramičkom strukturom kućišta, a napajat će ga baterija kapaciteta 5.000 mAh koja će podržavati 120W punjenje.

Koliko će uređaja činiti Black Shark 6 seriju, zasad nije poznato, no ako situacija bude ista kao prošle godine, onda se može očekivati osnovna, RS i Pro verzija u Kini, odnosno osnovna i Pro verzija na globalnom tržištu nekoliko mjeseci kasnije.