in

U najavi najtopli Snapdragon 8 Gen 2 telefon – Hoće li ovako izgledati Xperia 1 V?

Očekuje se da će Sony do kraja prvog kvartala ove godine predstaviti svoj flagship telefon. Riječ je o telefonu koji će najvjerovatnije nositi naziv Sony Xperia 1 V. Danas prvi put doznajemo kako bi ovaj telefon mogao izgledati.

Uskoro nam slijedi MWC 2023 u Barseloni, a moguće je da baš tada japanska kompanija predstavi Xperia 1 V flagship telefon. Dok čekamo službeno saopštenje Sony-ja u pogledu tih detalja, pogledajmo kako bi navodno mogao izgledati Xperia 1 V.

Na jednoj fotografiji prikazano je da telefon na zadnjoj strani ima tri velika senzora kamere, koji izgledaju veći nego kod prethodnika. Posljednji u nizu ovih senzora je ToF, dok se LED blic nalazi iznad kamera.

Otprilike na sredini poklopca telefona nalazi se NFC logo, što znači da se radi o globalnoj verziji uređaja. Da je riječ o japanskoj verziji, vidjeli bismo Felica logo.

Kada je riječ o specifikacijama Xperije 1 V, nedavno su na kineskoj društvenoj mreži Weibo pojavile neke informacije po tom pitanju. Tako se navodi da će Sony Xperia 1 V telefon biti pogonjen čipom američke kompanije Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 2. Prenosi se da će on zapravo biti najtanji koji će koristiti ovaj čip, što znači da bi ga to istovremeno moglo učiniti i najtoplijim Snapdragon 8 Gen 2 uređajem na svijetu. Naravno, očekivati je da Sony implementira odgovarajući sistem za hlađenje, kako bi se to donekle spriječilo.

Nažalost, to su jedine informacije koje do sada znamo o ovom telefonu. Očekivati je da u naredno vrijeme saznamo mnogo više detalja.