in

Top 5 najluđih tehnoloških trendova u 2023. godini

Tehnologija je i dalje ključna sila za promjene u svijetu. Tehnološka otkrića daju preduzećima više mogućnosti da podignu svoju produktivnost i osmisle ponude. I dok je i dalje teško predvidjeti kako će se tehnološki trendovi odvijati, poslovni lideri mogu bolje planirati i unaprijedi posao gledajući razvoj novih tehnologija, predviđajući kako bi ih kompanije mogle koristiti uz razumijevanje faktora koji utiču na inovacije i usvajanje.

U nastavku je navedeno pet najluđih tehnoloških trendova u 2023. godini.

1. Primijenjena vidljivost: Ona unapređuje praksu prepoznavanja obrazaca. Da bi se predvidjele i identifikovale abnormalnosti i ponudila rešenja, mora se imati kapacitet da se duboko udubljeni u komplikovane sisteme i tok podataka.

2. Digitalni imuni sistem: Kako bi osigurao da sistemi rade 24 sata dnevno te kako bi pružili usluge bez prekida, Digitalni imunološki sistem će kombinovati vidljivost, testiranje sa AI-om (umjetnom inteligencijom), inženjeringom pouzdanosti lokacije (SRE) i sigurnošću lanca nabavke softvera.

3. Superaplikacije: One predstavljaju nadolazeću promjenu u dizajnu i razvoju aplikacija, gdje će potrošači koristiti jednu aplikaciju za upravljanje većinom sistema u poslovnom ekosistemu. Predviđa se da će preko 50 posto svjetske populacije svakodnevno koristiti superaplikacije.

4. AR/VR i BlockChain tehnologija: Povezanije, sigurnije i impresivnije virtuelno okruženje u kojem ljudi i preduzeća mogu rekreirati scenarije iz stvarnog života biće kreirano kombinovanjem AR/VR, AI/ML, IoT-a i Blockchain-a.

5. AAI: Ovo će predstavljati naprednu umjetnu inteligenciju (AI), koja će revolucionirati mehaničko učenje, prepoznavanje obrazaca i računarstvo. Cilj mu je potpuno automatizirati procese bez potrebe za ručnim unosom.

Back to Top

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend