Bloomberg
in

Jeftina pametna narukvica – Redmi Band 2 uskoro stiže u Evropu!

Kompanija Xiaomi krajem prošle godine predstavila je, zajedno sa Redmi Watch 3 satom, Redmi Band 2 pametnu narukvicu. Jučer je ova narukvica predstavljena i na tržištu Indonezije, a čini se da će narukvica uskoro biti predstavljena i u Evropi.

XiaomiTadaya prenosi da će kineska kompanija uskoro predstaviti Band 2 na Starom kontinentu. Ova narukvica pojavila se u jednoj talijanskoj bazi podataka, iako nije tačno naveden naziv narukvice. Međutim, naveden je broj modela M2225B1, koji pripada upravo Redmi Bandu 2.

Nažalost, trenutno nema informacija o mogućem datumu predstavljanja ove narukvice na evropskom tržištu, ali očekivati je da se to desi uskoro.

Podsjetit ćemo, Redmi Smart Band 2 u Kini je predstavljen sa cijenom od 169 CNY, što je oko 25 EUR. Naravno, cijena će u Evropi, zbog raznih nameta, biti znatno viša.

Narukvica je u Kini stigla u crnoj i bijeloj boji. Band 2 odlikuje IPS LCD ekran dijagonale 1,47”, gustoće piksela od 247 ppi i 450 nita svjetline. Kada se poveže s pametnim telefonom, korisnici imaju mogućnost prilagođavanja watchface-a, a aplikacija ih nudi više od 100.

Uređaj je opremljen raznim funkcijama za praćenje zdravlja, kao što su praćenje otkucaja srca, mjerenje nivoa zasićenosti nivoa kisikom u krvi, praćenje ženske menstruacije itd. Narukvica nudi preko 30 sportskih načina. Osim toga, Band 2 nudi i druge funkcije, kao što su daljinsko upravljanje kamerom telefona, vrijeme, štoperica, reprodukcija muzike itd. Tu je i 5ATM vodootpornost.

Za autonomiju narukvice brine se baterija kapaciteta 210 mAh, a iz Xiaomija su obećali da će ona ponuditi do 14 dana trajanja baterije.