in

ASUS objavljuje nove Nebula monitore i bolje hlađenje za laptope

ASUS osviježava svoje laptope za igre sa HDR Mini LED ekranima, boljim hlađenjem i ažuriranim procesorima i grafikom. Međutim, pošto kompanija još nije objavila cijene, teže je razaznati vrijednost najnovijih modela.

Nebula displej se ove godine nalazi u sve više modela. Taj brend kompanije označava ekrane sa velikom brzinom kadrova, jarkim pozadinskim osvijetljenjem i živim bojama. U međuvremenu, nova Nebula HDR varijanta je kao ultra-premium verzija koja ističe Mini LED panele. Novi laptopi, koji se pojavljuju u drugom kvartalu, takođe imaju ažurirane Intel ili AMD Rizen Zen 4 procesore 13. generacije, u zavisnosti od vaše konfiguracije. NVIDIA-ine nove GeForce RTX 40 serije laptop GPU-a pokreću grafiku u varijantama novih mašina sa maksimalnom snagom.

ASUS je dodao „inteligentno hlađenje“ na nekoliko novih modela, uključujući modele Zephyrus M16 i Strix u varijantama od 16 inča i 18 inča. ASUS je takođe dodao treći ventilator za hlađenje na više modela. Strix SCAR linija, koju ASUS naziva „vodećom u performansama“, ima veće ekrane od 16 i 18 inča od svojih prethodnika. Pored toga, ASUS kaže da ovogodišnja poboljšanja hlađenja omogućavaju ovim modelima da povećaju brzinu kadrova.

ASUS takođe ažurira svoju laganu i tanku Zephyrus liniju. ROG Zephyrus M16 ima Nebula HDR ekran. Kao i nekoliko drugih modela, vrhunski modeli uključuju MUX Switch i NVIDIA Advanced Optimus. U međuvremenu, Zephyrus G16 ima isti procesor i grafičke opcije sa QHD Nebula ekranom koji podržava 240Hz. Zephyrus G14, dobija Nebula HDR panel sa 504 zone zatamnjivanja i 600 nita vrhunske osvetljenosti.

ASUS-ov Duo 16 je najnovija iteracija njegove neobične linije laptopa sa dva ekrana. Kao i model iz 2022. godine, ažurirana verzija ima 16-inčni Mini LED panel kao glavni ekran sa manjim 4K ekranom ispod za više zadataka. Takođe se pridružuje drugim modelima u ponudi nove NVIDIA grafike i MUX Switch u vrhunskim modelima. Kompanija je takođe ažurirala ROG Flow, svoje 2-u-1 tablet računare za igrače. Flow X13, koji ima šarku koja se okreće za 360 stepeni, ima 13-inčni Nebula ekran koji podržava brzinu osviježenja od 165 Hz.

Flow X16, ima HDR Mini LED ekran osjetljiv na dodir sa brzinom osviježavanja od 240Hz i vršnom osvjetljenošću od 1100 nita. Pored toga, svi ASUS-ovi 2023 Flow uređaji koriste Corning-ov Gorilla Glass DXC, koji može povećati tvrdoću za 40% i smanjiti odsjaj. U međuvremenu, Flow Z13, odvojivi uređaj koji je kao Microsoft Surface za igrače, ažuriran je novim Intel i NVIDIA komponentama i QHD Nebula ekranom sa brzinom