in

Honor najavio 80 GT telefon i V8 Pro tablet

Nakon što je ranije objavljeno da će se model telefona Honor 80 GT pojaviti 26. decembra, kompanija je otkrila dizajn novog pametnog telefona i tableta Honor V8 Pro koji će uskoro nastupiti na tržištu.

Dizajn telefona Honor 80 GT i tableta honor V8 Pro pojavili su se na kineskoj društvenoj mreži Weibo, pri čemu je otkriveno da će telefon pokretati Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 čipset, sa namjenskim čipom za kontrolu ekrane koji će omogućiti bolju kontrolu osvježavanja, koji je ranije tokom ove godine bio predstavljen na modelu Honor Magic VS. Za tablet honor V8 Pro rezervisan je Mediatek Kompanio 1300T (6 nm) čipset sa osam jezgara i podrškom do 16 gigabajta RAM-a.

Inače, Snapdragon 8+ Gen 1 čipset donio je nešto više radne frekvencije CPU jezgara, sa mogućnošću dostizana za 6 i 12% viših taktova: 3,2 GHz + 2,75 GHz + 2 GHz umesto 3 GHz + 2,5 GHz + 1,8 GHz kod verzije koja nema Plus u nazivu.

Na slikama koje su objavljene može se primijetiti da će telefon imati ravan OLED ekran na prednjoj strani sa malim otvorom za selfi kameru. Prema nekim predviđanjima koja su do sada objavljena u medijima, honor se sprema da lansira model 80 GT po veoma konkurentnoj cijeni, što bi telefon moglo učiniti veoma poželjnim među mobilnim igračima.

Što se tiče tableta, za sada je pored čipseta poznato da će se na tržištu pojaviti sa ekranom veličine 11 inča IPS tipa sa osvježavanjem od 120 Hz, 300 nita svetline, sa ukupnim dimenzijama 252,1 x 163,4 x 7,3 mm i težinom od 485 grama.