in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Gmail je postao pametniji: Uči na osnovu vaših aktivnosti, ali ima jednu manu

Postoji caka…

Gmail je dobio novo poboljšanje u svojoj funkciji pretraživanja, koje će zapravo biti značajno za veći broj korisnika, ali ako uključite prava podešavanja.

Gmail već dugo osigurava funkciju pretraživanja, čak nudi i specifične filtere i parametre koji pomažu svojim korisnicima da pronađu pravi sadržaj u prepunom prijemnom sandučetu, ali uprkos ovim naprednim naporima ipak ne koriste pun potencijal platforme.

U te svrhe, Gmail će sada koristiti mašinsko učenje da bolje shvati šta tražite.

Novi proces se vrti oko prethodnih pretraga da bi se shvatio tip rezultata na koje kliknete kada tražite nešto. Nakon ažuriranja, funkcija pretrage će gledati dalje od prezimena kontakata, kao što je to činila u prošlosti, prenosi Tech Radar.

Sada će se gledati praktično sve dostupne informacije, kao što su puna imena i mail adrese, ali i prethodni mailovi i koliko često vas ta osoba kontaktira, što bi trebalo značajno da olakša pretragu u Gmail-u.

Da biste omogućili Gmail-ovu kontekstualnu pretragu, morat ćete da omogućite Web and App Activity na svom Google nalogu, što može biti problematična vijest za korisnike koji su zabrinuti za svoju privatnost i način na koji se njihovi podaci koriste.

To je prava caka.

Ovaj potez je dio niza ažuriranja koje je uveo Gmail u pokušaju da zadrži svoju poziciju kao jednan od najpopularnijih klijenata e-pošte usred sve veće konkurencije kao što su Proton Mail i Apple Mail.