in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Musk unio pomutnju na Twitteru: “Plave kvačice za 8 dolara”

Prethodno su slavne osobe, političari, novinari i druge javne osobe morale pružiti dokaz o identifikaciji prije nego što dobiju verifikacijsku značku s plavom kvačicom

Brojni korisnici Twittera iskoristili su trenutak za stvaranje lažnih profila slavnih jer je uveden novi sustav verifikacije nakon što je milijarder Elon Musk preuzeo Twitter.

Prema novom modelu, svim korisnicima koji plate 8 dolara mjesečno bit će verificirani računi.

Musk je argumentirao da je verifikacija plaćanjem putem aplikacija Applea i Googlea dovoljna i da može biti uspješna bez da sam Twitter provjerava identitet korisnika. Musk je također zaprijetio da će se obračunati s lažnim profilima, poručivši i da treba ‘banirati’ bez upozorenja svakoga ko vodi profil pod imenom druge osobe ako ga nije označio kao parodiju, prenosi Hina.

Unatoč tome, od uvođenja novog sustava pojavio se niz lažnih profila.

Jedan korisnik koji se pretvarao da je LeBron James, na primjer, tvitao je u srijedu da košarkaška zvijezda planira napustiti Los Angeles Lakerse, izazvavši pomutnju prije nego što je profil @KINGJamez, koji se samo neznatno razlikuje od LeBronovog službenog profila @KingJames, na kraju blokiran.

Također su stvoreni lažni računi za poznate osobe i kompanije.

“U narednim danima dodat ćemo nove segmente verifikacijskoj znački poput pripadnosti organizaciji ili potvrde osobnog dokumenta”, tvitao je Musk kasno u srijedu.