in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Najnoviji ekran se može razvući za 20 posto

LG Display razvio je 12-inčni rastezljivi ekran koji se može proširiti, odnosno rastegnuti na 14 inča

Rastezljivi ekrani ili ekrani slobodnog oblika kako ih naziva LG Display mogu se povlačiti, savijati i uvijati. Oni idu korak dalje od fleksibilnih ekrana koji se koriste u Samsungovom Galaxy Foldu i drugim pametnim telefonima, koji se mogu sklopiti i saviti, ali ne i rastegnuti.

Kako bi ekran bio tako rastezljiv, LG Display je napravio osnovni materijal od silicija sličnog onom koji se koristi u kontaktnim lećama. Također nudi mikro-LED diode manje od 40 mikrometara za izvor svjetla, što omogućuje visoku rezoluciju i izdržljivost. I na kraju, kompanija je koristila sklopove u obliku opruga za prilagođavanje savijanja i preklapanja.

“Revolucionarna tehnologija rastezljivog zaslona nudi svestranost sljedeće razine za različite dnevne scenarije”, navodi LG Display.

“Lako se može pričvrstiti na zakrivljene površine kao što su koža, odjeća, namještaj, automobili i avioni. Ova jedinstvena inovacija proširuje potencijal ekrana u raznim industrijama, uključujući modu, nosivu opremu, mobilnost i igre.”

Zasad još nije poznato kada bismo LG-jeve rastezljive ekrane mogli vidjeti u nekim konkretnim proizvodima.