in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Najčudnija tetovaža ikada? Kuhar objasnio njezinu svrhu, nećete vjerovati koliko je zapravo korisna

Sjajno za njegov posao

Kuhar koji si je tetovirao “funkcionalnu” tetovažu na ruci koja mu je pomogla u mjerenju sastojaka, na prvu je zbunio mnoge ljude.

Pokazujući svoju tetovažu u TikTok objavi na svom profilu @myfoodom_official, kuhar Bryce Norblom objasnio je da dva prstena ispisana na dlanu predstavljaju različite veličine mjera za kuhanje.

Manji unutarnji prsten trebao bi dati ideju o tome koliko ‘čajna kašika’ nečega vrijedi, dok bi veći trebao predstavljati koliko biste dobili kada vaš recept zahtijeva da upotrijebite količinu velike, odnosno normalne kašike.

Rekao je: “Kašika, kašika, uvijek pri ruci. Doslovno.”

“Koristim to iz dana u dan i zapravo koristim u profesionalnim kuhinjama kada mi moji kuhari kažu ‘hej, ne mjeriš’, ja kažem ‘razgovaraj s rukom’. (‘Talk to the hand’)Tako zabavna, funkcionalna tetovaža. Mogao bi napraviti jednu, zar ne?”

U videu je demonstrirao kako tačno funkcionira sustav mjerenja, dokazujući da tetovaža koja mjeri ruku ipak radi. Pokazao je kako može izmjeriti kašiku šećera ili porciju soli koristeći samo tetovažu na ruci kao točan mjerni alat. I dok je tetovaža svakako impresivna i jasno je kako ju je dobro iskoristio, mnogi su ostali zbunjeni zašto nije jednostavno upotrijebio kašiku. Neki oduševljeni, drugi zbunjeni.

Neto je upitao: “Koliko mu je još soli ostalo u ruci.” Drugi su sugerirali da prevlačenje svakog sastojka po rukama nije najbolja ideja na svijetu što se tiče higijene, a jedna je osoba objavila da je ‘znoj dlanova ušao u chat’. Unatoč zabuni koju su neki ljudi izazvali oko tetovaže kuhara, bilo je mnogo onih koji su vidjeli pozitivnu stranu, mnogi su govorili da im se ‘sviđa’ i pitali se bi li mogli napraviti jednu svoju.

Video pogledajte OVDJE.