in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Apple navodno pravi historijski potez u vezi iPhone 14 serije: Mnogima se neće svidjeti!

iPhone uređaji predstavljeni prošle godine stižu s istim čipom

Apple bi svoju sljedeću iPhone liniju trebao predstaviti na jesen ove godine, kada bi trebala biti predstavljena iPhone 14 serija. Baš kao i prethodna, i iPhone 14 serija uključivat će četiri modela, s tim što će Mini inačicu zamijeniti Max inačica. Do sada je bilo raznih informacija o iPhone 14 seriji, no sada stiže najzanimljivija. Odstupa li Apple od uhodane politike?

iPhone uređaji predstavljeni prošle godine stižu s istim čipom, a to je bio slučaj i u godinama prije prošle. Tako se u tom smislu nisu razlikovale obične, Mini, Plus, Pro i Pro Max inačice iPhonea. No, hoće li se to desiti ove godine?

Naime, poznati leaker Ming-Chi Kuo prenosi informaciju da će ovogodišnja iPhone 14 serija donijeti razlike u čipu. Tako on navodi da će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max biti isporučeni sa Apple A16 Bionic čipom, dok će ostala dva modela – iPhone 14 i iPhone 14 Max biti isporučeni sa istim čipom kao i iPhone 13 modeli – Apple A15 Bionicom.

iPhone 13 mini i iPhone 13

Ovo će, ako se ispostavi tačnim, biti velika promjena Apple-ove politike u tom smislu. Vidljivo je to da Apple već nekoliko generacija iPhonea isporučuje sa razlikama u korist Pro modela, ali nikada se ta razlika nije ogledala u čipu, nego u kameri, ekranu, bateriji itd., ali svi oni su uvijek pogonjeni u to vrijeme najjačim čipom kompanije.

Nadalje, Kuo prenosi da će sva četiri uređaja imati 6 GB RAM-a, ali Pro inačice imat će LPDDR5 RAM memoriju, dok će obični i iPhone 14 Max imati LPDDR4X RAM memoriju.

Naravno, razlike će biti u veličini ekrana, kamerama i bateriji.

Ostaje za vidjeti hoće li se Apple zaista odlučiti na ovaj potez, koji možda bude promišljen, u smislu da zaista žele promijeniti politiku u tom smislu, ili je moguće da je riječ o nedostatku čipova, prenosi GSM Arena.