in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Samsung Galaxy S22 Ultra – Od umjetne inteligencije do makro fotografije!

Nova serija uređaja

Kroz glasine se provlači da Samsung Galaxy S22 Ultra ima primarni senzor od 108 megapiksela- isti broj megapiksela kao i njegov prethodnik i Galaxy S21 Ultra. Međutim, pojavila su se nova izvješća koja sugeriraju da će kamera S22 Ultra imati neke nove opcije koje bi ga mogle učiniti najboljim telefonom s kamerom do sada.

Prema poznatom leakeru Ice Universe, nadolazeći Galaxy S22 Ultra proizvodit će bolje, detaljnije slike korištenjem novog načina poboljšanja kvalitete slike, pokretanog umjetnom inteligencijom. Pomoći će poboljšati detalje, boje i svjetlinu. Leaker je čak tvrdio da ima uzorke fotografija kao dokaz, ali ih još ne može podijeliti.

Opcija će pomoći da se otkrije pravi potencijal ovog masivnog senzora od 108 megapiksela koji katapultira performanse kamere pametnog telefona da bude među najboljima na svijetu. No, to nije sve, južnokorejska publikacija Itmaterial uočila je nekoliko redaka koda koji otkrivaju da bi nadolazeći Galaxy S22 Ultra mogao ponuditi način rada makro fotografije putem svoje primarne kamere od 108 MP.

Opcija se zove ‘Poboljšavanje detalja’ i, iako nije potvrđena, vjerovatno će biti podržana na starijim Ultra uređajima sa senzorima od 108 MP putem ažuriranja softvera.

Očekuje se da će Samsung Galaxy S22 Ultra biti predstavljen u februaru 2022. s četverostrukom kamerom koja sadrži poboljšanu primarnu kameru od 108 MP ISOCELL HM3, ultraširoki senzor od 12 MP i dva nova Sony telefoto senzora od 10 MP s 3x i 10x mogućnosti zumiranja. Osim toga, očekuje se da će telefon imati prednju kameru od 40 MP.

Uređaj će imati najnoviji Snapdragon 8 Gen 1 SoC ispod svoje haube i sa Samsungovim vlastitim Exynos 2200 SoC-om (ovisno o tržištu). Telefon dolazi s dvije RAM konfiguracije od 12 GB uparene sa 128/256 GB prostora za pohranu i 16 GB uparene s 512 GB, prenosi Gizmochina.