in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Motorola sprema pametni sat: Objavljene prve fotografije!

Standardne opcije

Motorola će uskoro predstaviti nekoliko proizvoda iz svoje ponude, a naravno da je fokus na Moto X flagship telefonu, koji će biti pogonjen još neobjavljenim čipom iz Qualcomma – Snapdragonom 898.

Pored telefona, očekuje se da Motorola uskoro predstavi i nekoliko pametnih satova iz svoje ponude, a jedan od njih bit će i Moto Watch 100. Ovaj je telefon sada osvanuo na renderima.

Moto Watch 100 je zapravo baziran na klasičnom satu s kružnim dizajnom. Dvije fizičke tipke nalaze e na desnoj strani sata. Navodi se da će sat imati IPS LCD ekran dijagonale 1,3“, rezolucije 360 x 360 piksela. Težina sata je 29 grama, a njegove dimenzije su 42 mm x 46 mm x 11,9 mm, a narukvica sata široka je 20 mm. Navodno je sat izrađen od aluminijskog kućišta i imat će vodootpornost od 5 ATM.

Kada je riječ o bateriji, navodno će sat biti isporučen s baterijom kapaciteta 355 mAh, navodi GSM Arena.

Što se tiče unutrašnjih karakteristika i opcija, očekuje se da će Moto Watch 100 ponuditi uobičajene opcije, kao što su praćenje nivoa kisika u krvi, praćenje otkucaja srca, praćenje stresa, sna, a navodi se da će imati i ugrađeni GPS, što je svakako dobra vijest, jer u tom slučaju vam ne treba telefon kada npr. idete trčati i sl. Sat bi trebao podržavati veliki broj fitness aktivnosti, kao što su trčanje, plivanje, brzo hodanje itd., a doći će s podrškom za Bluetooth 5.0.

Iz Motorole se još nisu službeno oglašavali povodom Moto Watcha 100, ali očekivati je da se to desi vrlo brzo.