in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Donosimo nove detalje: iPhone 14 Pro modeli stižu s rupicom u ekranu?

Stižu promjene u dizajnu

Prije nekoliko dana Apple je predstavio iPhone 13 seriju. Ona donosi određena poboljšanja u odnosu na na iPhone 12 seriju, a što se tiče dizajna, najveća promjena je manji izrez pri vrhu ekrana. Iako je tek predstavljena iPhone 13 serija, sada već stižu informacije o iPhone 14 seriji, a one se tiču dizajna.

Poznati analitičar Kuo prenosi informaciju da će se Apple sljedeće godine riješiti notcha, kojeg će zamijeniti rupica s prednjom kamerom. Još od 2017. godine i iPhonea X, iPhonei imaju notch, a a sve do iPhonea 13 on je bio iste veličine. Čini se da će se Apple sljedeće godine napokon riješiti notcha, a umjesto njega tu će biti rupica. Ipak, Kuo prenosi da neće svi iPhone 14 modeli dobiti rupicu, već samo Pro inačice, dok će ostali imati notch. U svakom slučaju, mnogima će se svidjeti prelazak Applea sa notcha na rupicu, makar samo i na Pro modelima.

Kuo prenosi i to da će i sljedeće godine iPhone serija obuhvatati četiri modela, ali umjesto iPhonea 14 mini tu će biti iPhone 14 Max. Ovaj leaker navodi da bi ovaj telefon mogao imati cijenu ispod 900 dolara.

Što se tiče načina otključavanja telefona, navodno će Apple i sljedeće godine zadržati Face ID značajku, jer Kuo ne vjeruje da bi se Touch ID ispod ekrana mogao pojaviti prije 2023. godine, jer navodno Apple sporije razvija ovu značajku nego što je predvidio, prenosi GSMArena.