in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Imate posljednju priliku da isprobate Android 12 prije zvaničnog debija

Beta 5 je verzija za izdanje sa uobičajenim ispravkama

Google je objavio petu i posljednju beta verziju za Pixel telefone (uključujući Pixel 5a) i nekoliko uređaja drugih proizvođača, dajući vam još jedan pogled u najanoviji softver IT giganta, prije nego što stigne gotova verzija.

Imate posljednju priliku da isprobate Android 12 prije zvaničnog debija. Beta 5 je verzija za izdanje sa uobičajenim ispravkama u posljednjem trenutku i poboljšanjima performansi, pa ne očekujte velike promjene od beta 4 ili čak beta 3.

Završeni softver treba da se pojavi negdje u “sedmicama koje su pred nama”, saopštio je Google.

Ako bude kao do sada, samo će vlasnici Pixela prvo dobiti Android 12 – korisnici telefona drugih proizvođača morat će sačekati da ostali prilagode svoja izdanja u narednim mjesecima, navodi  Engadget.

Dizajn Material You ostaje najuočljivija promjena u Androidu 12, uključujući sveobuhvatno osvježavanje interfejsa, fluidnije animacije, kao i teme u boji koje se prilagođavaju vašoj pozadini.

Vidjet ćete i više funkcija privatnosti, uključujući namensku kontrolnu tablu privatnosti, kao i dugmad i indikatore upotrebe za kamere i mikrofone. Postoje i suptilnija poboljšanja ispod haube, poput automatskog rotiranja zasnovanog na kameri i pretraživača na uređaju koji pomaže u pronalaženju sadržaja u vašim aplikacijama.

Ovo u nekim aspektima nije ogroman skok, ali bi mogao pružiti nešto svježe i novo Androidu ako ste smatrali da su prethodna izdanja bila malo zastarjela.