in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Loše vijesti: Nestašica konzola može potrajati do 2023. godine

Predviđanja stručnjaka

Nimalo dobre vijesti ne dobijamo po pitanju aktuelne nestašice Playstation 5 i Xbox Series X/S konzola. Ranija predviđanja su bila da će do sredine ove godine situacija biti dosta bolja, ali to se nije ostvarilo.

Stanje je i dalje daleko od dobrog, a Toshiba upozorava da bi nestašica mogla potrajati sve do 2023. godine. Upozorenje ove kompanije odnosi se na svetsku nestašicu poluprovodnika koji se koriste u izradi next-gen konzola, piše play.co.rs.

Direktor odjeljenja kompanije zadužen za proizvodnju ovih dijelova, Takeši Kamebuči, izjavio je da će dostavljanje čipova proizvođačima biti oslabljeno do septembra naredne godine, ali u pojedinim slučajevima proizvođači će ostati bez tražene cifre delova do 2023. godine.

Konzole su direktno pogođene ovom nestašicom, ali svjetlo na kraju tunela možda leži u domišljatosti. Postoje glasine da proizvođači konzola sada rade na izmeni hardvera kako bi se izbjegla potreba za dijelovima koji nedostaju. Recimo kao što je Sony nedavno izdao novi model PS5 konzole.