in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Pogledajte kako izgleda: Stiže nova generacija kamera ispod ekrana!

Predstavljeni novi uređaji

Oppo i ZTE su kineski proizvođači koji zaista pokušavaju progurati koncept selfie kamera koje se nalaze ispod ekrana telefona te su oku nevidljive.

Prva generacija ovakvih kamera je imala vidno lošiji prikaz iznad senzora na ekranu te poprilično lošu kvalitetu selfijea jer ekran nad kamerom jednostavno ne propušta dovoljno svijetla za senzor.

Oppo je predstavio novu generaciju ovakvih kamera, a ova rješava gotovo sve probleme koje su prethodnici imali. Gustoća piksela nad novom generacijom kamera je daleko viša.

U videu je vidljiv prototip Oppo telefona s novom generacijom selfie kamera ispod ekrana, a poboljšanja su doslovno na svim poljima odmah vidljiva. Za početak, ekran nad kamerom je znatno oštriji te se čak i tekst na ekranu nad kamerom može jasno čitati.

Kako i dalje senzori ispod ekrana nemaju baš previše svjetla, umjetna inteligencija je put kojim će Oppovi telefoni s ovakvim tehnologijama nadomjestiti detalje. Tako ćemo u budućnosti, ovisno o popularnosti ovog trenda, imati telefona bez rupica, notchova ili pokretnih dijelova, a i dalje će imati selfie kamere.