in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Skrivene opasnosti koje ne smijete da ignorišete: Korisnicima Androida prijeti napad, zaštitite svoje poruke na vrijeme!

Bojni napadi

Vlasnici pametnih telefona Android, upozoreni su na tri najveće prijetnje pametnim telefonima – a jedna od njih je toliko ozbiljna da može rezultirati kopiranjem vaših bankovnih podataka i tekstualnih poruka, a da to ne znate.

Sa više od 2,5 milijardi korisnika širom sveijta, nije iznenađenje što je cyber kriminalcima interesantan Google-ov popularni mobilni operativni sistem. Napadi se i dalje odvijaju alarmantnom brzinom, a hakeri se oslanjaju na brojne trikove kako bi se infiltrirali u uređaje i ukrali novac ili podatke od korisnika. Ovi napadi postaju sve veći problem za Android fanove, tako da je, pokušavajući da pomogne korisnicima da izbegnu te probleme, tim za bezbjednost kompanije AVAST otkrio tri najveće prietnje uređajima, kao i nekoliko korisnih saveta o tome kako izbjeći napade, piše Express.co.uk.

Prema AVAST-u, glavni problem sa kojim se suočavaju korisnici Android-a dolazi od adware koji je do sada iznosio oko 45 posto prijetnji ove godine. Iako adware ne krade podatke, uređaje može napuniti izuzetno nametljivim oglasima koji telefone mogu učiniti gotovo neupotrebljivim. Ove iritantne poruke se neprestano pojavljuju na ekranu, a neke se čak mogu pojaviti na ekranu kada vlasnici ne koriste aplikacije.

Kako da spriječite zlonamjerni softver za mobilne uređaje?

Preuzmite aplikacije samo iz zvaničnih prodavnica aplikacija, poput Google Play-a, jer imaju uspostavljene mjere bezbjednosti za provjeru aplikacija prije nego što ih programeri otpreme, ili direktno sa zvanične web lokacije aplikacije radi dodatnog osiguranja.

Provjerite ocjene aplikacija jer adware aplikacije imaju mnogo recenzija sa 5 i 1 zvijezdicu.

Recenzije često navode slabu funkcionalnost i / ili prekomjerne oglase ili su pretjerano entuzijastični i pozitivni. Pažljivo pregledajte dozvole koje aplikacija zahtijeva prije preuzimanja aplikacije; ako aplikacija zahtijeva pristup podacima koji joj nisu potrebni za funkcionisanje, razmislite o ovom znaku upozorenja.

Koristite pouzdano antivirusno rješenje na telefonu da biste identifikovali i zaustavili svaki pokušaj napada.