in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Vašem kompjuteru treba vječnost da se pokrene? Ubrzajte pokretanje uz pomoć ovih savjeta!

Kako ubrzati pokretanje Windowsa 10

Vaš kompjuter je poprilično tromo i treba mu cijela vječnost da se pokrene? Ovi savjeti će Vam pomoći da to riješite.

Možete pronaći mnoštvo Windows programa koji će Vam “ubrzati” vrijeme pokretanja kompjutera, ali oni često puta ne rade to dobro i zapravo Vam nisu niti potrebni. Sve što Vam treba za brži Windows već Vas čeka unutar Windowsa a to je stari, dobro poznati uslužni program pod nazivom “Task Manager” ili prevedeno Upravitelj zadataka.

Ovaj vrlo korisni program nije samo mjesto za zaustavljanje dosadnih, nervirajućih procesa koji se odbijaju isključiti, nego Vam također omogućuje upravljanjem programa koji će se podići zajedno s Windowsima ili tzv. start up programi. Task manager otvarate pomoću tipki Ctrl + Shift + Esc ili možete pritisnuti tipku Windows, upišete „Task Manager“ („Upravitelj zadataka“) i odaberete ga s izlistanih rezultata pretraživanja.

Ukoliko se Upravitelj zadataka otvori u minimiziranom ekranu kliknite na karticu Više detalja u donjem dijelu ekrana kako biste vidjeli cijeli program. U proširenom prikazu kliknite na karticu Startup i otvorit će Vam se lista svih programa koji se pokušavaju pokrenuti zajedno s pokretanjem računala. Gotovo svi se mogu isključiti, ali vjerovatno ćete poželjeti neke od njih ostaviti da se pokreću zajedno s Windowsima.

Task manager

Kako biste saznali koji programi Vam najviše usporavaju podizanje kompjutera, a koji Vam ne smetaju previše i ne utječu na brzinu podizanja istig, pogledajte na kolonu “Startup impact column” ili učinak na pokretanje. Bilo koji program klasificirani kao „Visoko“ ili „Srednje“ je veliki kandidat za onemogućavanje. Izuzetak je bilo koji kritični program poput programa zvučne kartice, upravitelja šifri ili nešto povezano s grafičkom karticom. S druge strane, kako navodi Pcchip, stvari poput web preglednika ili VPN-a mogu pričekati pokretanje sve dok ih zaista i ne zatrebate.

Za onemogućavanje programa, odaberite i označite ono što želite onemogućiti, zatim idite u donji desni dio programskog prozora, te kliknite Onemogući. Pod stupcem Status, možete primijetiti promjenu iz Omogućeno u Onemogućeno. Nastavite po potrebi s popisom programa trećih strana.