in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Predstavljena jeftina Nokia C01 Plus: Saznajte cijenu i šta sve nudi!

Nokiju C01 Plus pokreće osmojezgreni Unisoc SC9863A čipset

Kompanija HMD Global predstavila je jučer još jedan pametni telefon iz svoje ponude. Riječ je o Nokia C01 Plus telefonu. Radi se o jeftinom ili tzv. budžetskom pametnom telefonu.

Tako Nokiju C01 Plus pokreće osmojezgreni Unisoc SC9863A čipset koji stiže u kombinaciji sa 1 GB radne memorije (RAM-a) i 16 GB prostora za unutrašnju pohranu (ROM). Nju je moguće i proširiti jer telefon posjeduje utor za microSD kartice do 128 GB, saopćili su iz kompanije.

Nokia C01 Plus posjeduje IPS LCD ekran dijagonale 5,45“ HD + rezolucije, omjera stranica 18:9. Ispod i iznad ekrana nalaze se klasični okviri, a na gornjem je, između ostalog, smještena i prednja kamera sa senzorom od 5 MP. Na donjem okviru nalazi se ispisan naziv brenda Nokia. Na desnoj bočnoj strani telefona nalaze se tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja, te tipka za kontrolu glasnoće.

Na zadnjoj strani Nokia C01 Plus posjeduje jedinu i glavnu kameru od 5 MP, a ispod nje se nalazi i LED bljeskalica. Na samoj sredini poklopca ispisan je naziv brenda Nokia, dok se u donjem lijevom uglu nalazi rešetka zvučnika. Telefon nema ni skener otiska prsta na zadnjoj strani, no zato posjeduje mogućnost prepoznavanja lica i otključavanja telefona. Nije otkriven kapacitet baterije.

Telefon je predstavljen u Rusiji, a već se mogu izvršiti prednarudžbe u ovoj zemlji po cijeni od 6.490 RUB, što je oko 75 EURA. Dostupan je u dvije boje – plavoj i ljubičastoj.