in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kako popraviti tastaturu na laptopu koja ne radi?

Postoji rješenje!

Najjednostavniji način kako da riješite problem s tastaturom koja ne radi jest da jednostavno nadogradite pogonske programe te tastature. Ovo se može obaviti na vrlo jednostavan način i ne zahtijeva puno truda od vas.

Idite pod Start izbornik i unutar tražilice utipkajte Upravitelj uređaja ili Device Manager. Nakon kraćeg pretraživanja ikona Upravitelja uređaja (ili Device Manager, ovisno o tome kakvu verziju Windowsa imate na kompjuteru) će se pojaviti kao rezultat pretraživanja. Kada se pojavi kliknite na nju. Listajte popis uređaja koji su instalirani sve dok ne dođete do dijela gdje piše ”Keyboards” ili tastature, objašnjava Pcchip.

Kliknite na to i popis će se proširiti. Desnim klikom miša kliknite na uređaj tastature (ovdje se najčešće radi o ”Standard PS/2” tastaturi) pa idite pod Properties – Driver (ili ”Svojstva – Driveri”).

Ovdje kliknite na opciju ”Update Driver” i pričekajte dok Windows ne nadogradi bazu podataka tastature. Nakon što se instalacija dovrši, provjerite perzistira li još uvijek problem ili je sada sve u redu. Ako je sve u redu i ako tastatura radi normalno,riješili ste problem. U slučaju da problem i dalje postoji, pokušajte ovo što ću opisati u nastavku.

Pokušajte deinstalirati pogonske programe tastature, odnosno pokušajte ”degradirati” drivere tipkovnice. To ćete učiniti tako što ćete otići pod ”Uninstall Device” i malo pričekati. Nakon što deinstalacija bude gotova, restartirajte svoj kompjuter, pobrinite se da je ono spojeno na internet, kako bi se nakon pokretanja sustava programi mogli automatski instalirati.