in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Novi model Nintendo Switch konzole blizu je predstavljanju

Uskoro?

Nova runda glasina upućuje nas na to da bi snažniji model Nintendo Switch konzole mogao biti predstavljen kroz iduće dvije sedmice.

Portal Bloomberg ponovno donosi svježe glasine o novom modelu konzole Nintendo Switch.

Pozivajući se na izvore bliske Nintendu, kažu kako će novi Switch u prodaju krenuti tokom devetog ili desetog mjeseca, a najavu same konzole trebali bismo dobiti prije E3 sajma – dakle, nekad tokom naredne dvije sedmice.

Navodno je ideja ta da se Nintendov program za E3 fokusira isključivo na igre, što je u stilu dosadašnje Nintendove prakse. Još od prve najave, Switch konzola je uvijek prezentirana zasebno, što je uključivalo i zasebno predstavljanje Switch Lite modela.

Naziv konzole navodno je poznat u internim krugovima tvrtke Nintendo. Očekuje se da će cijena biti viša od cijene standardnog modela koji košta 299 eura. Plan je navodno taj da će standardni model Switcha s vremenom izaći iz prodaje te se više neće proizvoditi, čime bi na tržištu ostali samo jeftiniji Switch Lite te skuplji Switch Pro, ili kako god se već bude zvao.

Prema neslužbenim informacijama, novi bi Switch mogao imati OLED ekran, te podršku za 4K rezoluciju kad je konzola spojena na TV. Nije isključeno da bi taj model konzole mogao imati svoje ekskluzive koje ne bi bile igrive na standardnom Switchu ili Lite modelu.