in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Iskoristite stari laptop kao drugi monitor za vaš PC: Donosimo smjernice!

Dajte mu novi život

Imate stari laptop koji negdje skuplja prašinu i više vam ničemu ne služi? Dajte mu novi život – neka posluži kao dodatni monitor.

Ima nekih stvari u životu kojih nikada ne može biti previše, a jedna od njih je mjesto na zaslonu monitora. Bilo bi zgodno kupiti još jedan, veći monitor, ali to baš nije jeftino rješenje. A postoji i zgodnije rješenje: iskoristite svoj laptop kao drugi monitor. Jednom kada se naviknete na dva monitora – teško je vratiti se na „samo“ jedan.

Možete iskoristiti bilo koji laptop – onaj kojeg ionako stalno koristite ili staru ragu koja negdje skuplja prašinu: bitno je da ima Windowse, objašnjava portal Računalo, da mu radi ekran i da se možete spojiti na Wi-Fi mrežu. Može poslužiti i Windows tablet. (Ako imate Mac, ne možete iskoristiti laptop kao drugi monitor, ali možete iskoristiti iPad – upute ćete naći ovdje.)

Za početak, spojite oba PC-a na istu Wi-Fi mrežu. Na glavnom PC-u (onog kojeg ćete koristiti kao kompjuter, a ne samo njegov zaslon) otvorite Postavke -> Sistem -> Projiciranje na ovaj PC (ako koristite PC na engleskom: Settings -> System -> Projecting to this PC). Otvorit će vam se ekran kao na donjoj slici.