in

LOLLOL LOVELOVE

Xiaomijev novi telefon nema tipke i ulaze, ali zato ima zakrivljeni zaslon na sve četiri strane

Polako, ali sigurno, Xiaomijevo predstavljanje konceptnih telefona postaje tradicija. Sve je krenulo sa originalnim Xiaomi Mi Mix telefonom koji se iz koncepta vrlo brzo pretvorio u konačni proizvod, no kasnije se krenulo s još radikalnijim idejama. Tako su krajem 2019. godine predstavili Xiaomi Mi Mix Alpha, koji nikada nije krenuo u prodaju, ali je odlično poslužio kao primjer da kompanija ulaže u inovacije. Probali su ga mnogi tech influenceri kao MKBHD i MrWhoseTheBoss i svima je bio jako cool, ali isto tako neprakičan. Sada su predstavili još jedan koncept.

Ovaj novi koncept nema službenog naziva, a Xiaomi ga jednostavno zove “prvim telefonom sa zakrivljenim zaslonom na sve četiri strane”. Kao svi koncepti, i ovaj izgleda jako fora i futuristički, ali je pitanje koliko je ovo korisno u praksi. Ako ste se pitali kako su riješili kuteve i nalazi li se zaslon na njima, izgleda da tu ipak ima malo okvira. Zanimljivo rješenje u svakom slučaju. Također, zakrivljeni zaslon na svim stranama mu nije jedina “mogućnost”. Naime, ovaj telefon nema ni tipke niti bilo kakvog ulaza. Sve se obavlja bežično, uključujući punjenje.

Xiaomi je za sada ovaj telefon pokazao samo na renderima i na videu koji sadrži samo rendere, ali navodno ne treba sumnjati u njegovo postojanje jer ga u kompaniji interno koriste već neko vrijeme. Xiaomi također tvrdi da je postojanje ovakvog zaslona rezultat velikog ulaganja u istraživanje i razvoj. Kada se sve zbroji tu je čak 46 novih patenata.