in

LOLLOL WOWWOW

Luksuzna limuzina: Ne želi više da bude “kineski Rolls-Royce”, jer smatra da je ovog puta nadmašio legendarnog Engleza

Nedavno je predstavio luksuznu limuzinu Hongqi H9, za koju tvrdi da je dostojna konkurencija E klasi, Audiju A6 i BMW-u “petici”

Nedavno je predstavio luksuznu limuzinu Hongqi H9, za koju tvrdi da je dostojna konkurencija E klasi, Audiju A6 i BMW-u “petici”. Sada su na red došli Rolls-Royce Cullinan ili Bentley Bentayga.

Prototip moćnog kineskog električnog terenca, prikazan na prošlogodišnjem Salonu automobila u Guangdžou, već tada je nagovjestio da je u pitanju “ozbiljna mašina”. Već na prvi pogled, Hongqi E115 je dobio etiketu konkurenta modelima kao što su Rolls-Royce Cullinan ili Bentley Bentayga.

Takvo poređenje ne treba da čudi, budući da je upravo taj isti Hongqi nedavno predstavio luksuzni model H9, za koga se tvrdi da bi mogao da postane dostojna konkurencija Mercedesovoj E klasi, Audiju A6 i BMW-u Serije 5.

Što se električnog Hongqija E115 tiče, prvi put posle prikazanog prototipa, ovih dana su se na internetu pojavile prve fotografije proizvodnog modela koji nije sakriven iza kamuflaže. Konačan proizvod u velikoj mjeri je identičan prethodno prikazanom konceptu.

Preko pet metara dugački Hongqi E115 ima karakterističnu masivnu prednju masku sa hromiranim elementima, uske horizontalne farove sa i velike “maglenke” opremljene LED svjetlima.

Izdužena linija krova završava se karakterističnim hromiranim C stubovima, dok najuočljivije razliku u odnosu na koncept predstavljaju izostavljene “škrge” iza prednjih točkova i nešto drugačije oblikovan zadnji kraj i zadnje svjetlosne grupe.

Na posljednjim fotografijama prikazani model je imao potpuno zatamljena stakla, pa je bilo nemoguće vidjeti izgled enterijera. Međutim, prethodne “špijunske” fotografije su otkrile da će kabina biti puna savremenih tehnoloških riješenja i komandi putem ekrana na dodir.

Pored digitalne komandne table, u kabini bi trebalo da se nađe i veliki centralni ekran infotejnment sistema. Prema tim, ranijim, snimcima, sjedišta luksuzno opremljeni kabine presvučena su alkantarom.

Veliki automobil ima međuosovinsko rastojanje od 3.250 i ukupnom dužinom od 5.160 milimetara. Širok je tačno dva metra i visok metar i 70 cantimetara.

Kada je pogon u pitanju, Hongqi E115 bi na tržištu trebalo da se pojavi opremljen sa dva električna motora. Slabiji će na prednju osovinu isporučivati 215KS, dok će drugi snažniji na zadnju isporučiveti još 295 “konja”. Za napajanje je zadužena litijumska baterija kapaciteta 92,4kWh.