in ,

Intel i AMD rade na zajedničkom gaming procesoru, najozbiljnije

Od svih stvari koje ste danas mogli pročitati na čitavom internetu, ova će vam najviše zvučati kao nešto što bi američki predsjednik nazvao lažnom viješću. Intel je najavio suradnju sa svojim dugogodišnjim rivalom, kompanijom AMD. A nije čak ni šala za prvi april. Dva proizvođača radit će na Intel Core procesoru s Radeon grafičkim čipom koji će biti namijenjen za igranje na gaming laptopima.

Možda će neki iskusni analitičari IT sektora reći kako ovo nije nikakvo iznenađenje i kako su u AMD-u očito odlučili prodati dušu vragu u nedostatku boljih alternativa za pokrivanje živog blata od svoje financijske situacije. No, za sve nas laike, ovo je prilično neočekivano.

Intel je suradnju s AMD-om u objavi naveo diskretno, ali su svoj interes pojasnili dosta izravno. Cilj im je dizajnirati procesor s kojim bi uskočili na segment tržišta ultra tankih prijenosnih računara, ali bez pristajanja na kompromis po pitanju performansi. Drugim riječima, Intel želi high-end gaming na ultra tankim prijenosnicima.