in

Pročitajte specifikacije Razerove Huntsman Tournament Edition tastature

Osim uobičajnih tipki, ne nalaze se nikakve dodatne

Razerova tastatura Huntsman Tournament Edition najbrža je mehanička tastatura koja se može kupiti, s novim, mekim, in-house mehaničkim prekidačima

 

RAZER HUNTSMAN TOURNAMENT EDITION
Izvedba Tenkeyless, ISO (dostupna i ANSI)
Tip Mehanička
Prekidači Razer Linear Optical
Pozadinsko osvjetljenje RGB
Dimenzije 362 x 140 x 37 mm
Vrsta priključka USB
Kabl 1,8 m, odvojivi
Jamstvo 2 godine

Razerova optomehanička tastatura Razer Huntsman dobio je novu, kraću verziju, čije novosti sežu dalje od estetike i gabarita.

Razer Huntsman Tournament Edition je tenkeyless tastatura, dostupna u ANSI i ISO izvedbama. Osim uobičajnih tipki, ne nalaze se nikakve dodatne. Umjesto toga, funkcije snimanja makro naredbi, podešavanja intenziteta RGB osvjetljenja i upravljanje multimedijom dodijeljeno je funkcijskim tipkama, u obliku alternativnih funkcija.

Ova je tastatura maksimalno jednostavna, zbog čega su joj i gabariti skromni. Sa svega 362 milimetara u širinu, ovo je jedna od najužih TKL tastatura, a masa od 752 grama čini je vrlo prenosivom. Njeno prenošenje olakšava i odvojivi USB-C kabl. Nema odmorišta za dlanove, ali je relativno visoka, pa za duže tipkanje može izazvati umor u zglobovima.

Tastatura se od osnovnog modela ne razlikuje samo prema gabaritima, već i prema prekidačima koje krije ispod vrlo stabilnih i, prema mišljenju mnogih, ugodnih, ali glasnih tipki.

Radi se o potpuno novim prekidačima Razer Linear Optical, koji za registriranje naredbe koriste svjetlost, a ne tradicionalne mikroprekidače. Osim toga, prekidači Razer Linear Optical pružaju otpor od samo 40 g, a pritisak registriraju nakon samo jednog milimetra. To je najniža vrijednost od svih prekidača ovog tipa, no upravo zbog toga traži određeno vrijeme navikavanja.