in

Sony konačno potvrdio da radi na PlayStationu 5!

Nisam htio baš pisati ovu vijest jer znali smo svi da Sony radi na nasljedniku PlayStationa 4, ali budući da je pišu svi veliki svjetski mediji, moramo i mi objaviti da je Kenichiro Yoshida šef Sonya potvrdio da rade na next-gen hardweru. Čitajte – PlayStationu 5!

Naravno da smo to svi znali. Prve informacije koje kruže po kuloarima kažu da PlayStation 5 neće biti veliki odmak od arhitekture PlayStationa 4 i da ne treba očekivati drastičan skok u odnosu na PlayStation 4!

Pisali smo kako je Sony je patentirao sistem kako na PlayStationu 5 igrati igre sa svih prošlih konzola što bi i mogla biti najveća novost i nadamo se zaista da će PlayStation 5 biti kompatibilan sa starijim PlayStation igrama.

Naravno da očekujete i grafičku nadogradnju što svaka nova generacija donese, ali voljeli bi vidjeti i veće skokove u samoj fizici.

Ipak, postavlja se pitanje da li je ovo možda posljednja generacija konzola kakvih znamo? Microsoft je jučer predstavio svoj streaming servis Project xCloud koji će omogućiti igranje svih njihovih igara na tabletima, mobitelima i svim mogućim aparatima s ekranom. Nekako nam se čini da će i Sony ići u tome smjeru. Vrlo lagano moguće da će PlayStation 5 i idući Xbox biti zadnje fizičke konzole ili konzole kakve smo poznavali prošlih desetljeća!