in

EA vraća Command and Conquer na PC

Čini se kako su u Electronic Artsu voljni raditi na preradama starijih Command & Conquer igara za PC kako bi smirili ljute fanove.

Uvjerljivo najloše primljena igra s prošlog E3 sajma bila je Electronic Artsov Command and Conquer: Rivals. Ova mobilna 1v1 igra na razljutila je fanove kultnog RTS serijala koji već godinama nije vidio pošteno izdanje, a publika je svoje rekla – više od 59 hiljada igrača na YouTubeu je trailer za C&C: Rivals ocijenilo negativno.

U Electronic Artsu su začudo prepoznali poruku fanova i odlučili ih kontaktirati kako bi serijal vratili na PC, platformu s koje je i potekao. Na Redditu se tako javio producent Rivalsa Jim vessela poručivši kako tim razmatra neke uzbudljive ideje vezane uz remasteriziranje starijih C&C naslova za PC povodom nadolazeće 25. godišnjice serijala.

Od fanova traže povratne informacije u obliku želja i razmišljanja kakve bi C&C igre na PC platformi voljeli vidjeti u budućnosti.

To vjerovatno neće utjecati na mobilni Rivals, ali je barem početak diskusije koja bi mogla rezultirati nečim boljim od prebacivanja serijala na mobilno tržište.