in

Forza Horizon 4 imat će SUPER DUPER kvalitetu grafike na PC-u

Tvorci Forze Horizon 4 kažu kako su rad na PC verziji igre shvatili ozbiljno te planiraju napraviti pravu zvijer od nje.

Forza Horizon 3 bila je prva igra u serijalu koja se pojavila izvan Xbox konzole, odnosno na PC platformi. Posljedica toga bila je dosta neujednačen port za osobna računala. Premda je igra izgledala odlično (i danas je još uvijek među najljepšim trkaćim igrama na PC-u), izvedba nije bila sasvim stabilna u svim slučajevima.

Taj scenarij ne bi se trebao dogoditi Forzi Horizon 4 koja stiže ove jeseni. U razgovoru za PC Gamer, Benjamin Penrose iz Playground Gamesa izjavio je kako su zahvaljujući prošloj igri naučili dosta toga o procesu razvoja za PC, ali i o zahtjevima i potrebama igrača na PC-u. Samim time, za Forzu Horizon 4 mogli su napraviti neke pomake u slučaju verzije za PC.

Prvo i najvažnije, preporučeni konfiguracijski zahtjevi za FH4 bit će specificirani za igranje u 60 sličica po sekundi, što u slučaju prošle igre nije bio tako. Druga vijest je da verzija za PC neće naslijediti ograničenja Xbox One X verzije tako da će postavke grafičke kvalitete moći ići i iznad “Ultra” ako to računalo može podnijeti. Nismo sasvim sigurni što dolazi nakon Ultra, ali nadamo se da nije SUPER DUPER.

Zadnja vesela vijest za igrače na PC-u tiče se HDR prikaza. Naime, Forza Horizon 4 bit će prva igra u serijalu koja će HDR prikaz podržavati i u verziji za PC. Time verzije za konzole više neće biti vizualno atraktivnije od verzije za PC. Dakako, da biste HDR mogli iskoristiti na PC-u, morat ćete pokretati igru na odgovarajućem monitoru ili pak spojiti računalo na TV koji podržava HDR prikaz.

(HCL)